Şifalı Bitkiler

Tatlı Badem Yağının Cilde Faydaları ve Zararları

Gün geçtikçe kozmetik ve güzellik sektöründe daha fazla adı duyulmaya başlayan tatlı badem yağının cilde faydaları ve zararları konusunda aklınıza takılan bütün sorular hakkında sizler için bütün detayları bu yazıda bir araya getirdik. Sizlerde bu yazı sayesinde tatlı badem yağının cilde faydaları ve zararları konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Badem yağı hem acı badem hem de tatlı badem yağı olarak piyasada yerini alıyor. Acı badem yağı koku verici ve tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Cilt ve saç bakımı konusunda tatlı badem yağı ön plana çıkmaktadır. Tatlı badem yağı cildi yumuşatmak için gerekli bütün antioksidanları bünyesinde barındırmaktadır.

Tatlı Badem Yağı Nedir?

Yenilebilir bademden elde edilen tatlı badem yağı gülgiller familyasına ait bodur tipli ağacın meyvesi olan bademden elde edilmektedir. Yaban olarak bilinen acı bademden elde edilen acı badem yağı insanlarda zehir etkisi oluşturabilmektedir. Bu yüzden acı badem yağı kullanımı konusunda dikkatli olmak gerekmektedir.

Tatlı badem yağı uzun yıllardan bu yana güzellik alanında kullanılmaktadır. İçerisinde bol miktarda yağ asidi olması yanında A, E vitaminleri bakımından zengin olması da saç bakımında mucizevi bir ürün olmasını sağlıyor.

Tatlı Badem Yağı Ne İşe Yarar?

Vücudumuzu hem içten hem de dıştan besleyen, Omega-3 bakımından zengin bir yağ olan tatlı badem yağı aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde iyileştirici özelliktedir. Tatlı badem yağı aynı zamanda kirpik, kaş ve saçların daha da güçlenmesini ve gür çıkmasını sağlar.

tatlı badem yağının cilde faydaları ve zararları
tatlı badem yağının cilde faydaları ve zararları

Tatlı Badem Yağının Cilde Faydaları

Hipoalerjenik özelliği sayesinde tatlı badem yağını hassas ciltli olanlar dahi kullanabilmektedir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde cildi güçlendirmektedir. Tatlı badem yağının cilde faydaları şu şekildedir:

  • Düzenli şekilde kullanıldığında cilt hasarını iyileştirmekte ve cildi UV ışınlarından kaynaklı serbest radikallere karşı korumaktadır.
  • İnce bir yağ olduğu için tatlı badem yağı cilt tarafından kolayca emilir. Böylece yüzün daha derinlemesine temizlenmesini sağlayarak gözeneklerin açılmasını sağlar. Aynı zamanda sivilce, akne gibi cilt sorunlarını önler.
  • Nemlendirici özelliği sayesinde badem yağı egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
  • Kızarıklıkları giderici özelliği bulunmaktadır.
  • Erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
  • Limon suyu ile birlikte badem yağı kullanılması bronzluğu gidermektedir.

Tatlı Badem Yağının Saça Faydaları

Cilt konusunda olduğu gibi tatlı badem yağı saçlar için de oldukça faydalı bir üründür. Saçların daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda saç uçlarında oluşan kuru ve çatallaşmış görüntüleri tatlı badem yağı ile önlemek mümkündür.

Tatlı Badem Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Tatlı badem yağının cilde faydalarından yararlanmak adına önce yüzümüzü güzelce yıkıyoruz. Sonra yumuşak havluyla kuruluyoruz. Tatlı badem yağını elimize damlatarak yüzümüze masaj yaparak yediriyoruz. Bir gece ciltte beklemesi daha fazla fayda sağlayacaktır.

Kirpikler İçin Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Tatlı badem yağını saç, sakal, bıyık ve kirpiklerin gür çıkması ve çoğalması amacıyla kullananların sayısı oldukça fazladır. Özellikle kirpikleri ve kaşlarının sağlıklı bir şekilde uzamasını isteyenler tatlı badem yağını tercih etmektedir. Kirpiklere uygulamak için parmağa bir miktar damlatıp kirpik ve kaş bölgesine yaymak yeterli olacaktır. Fakat göze temas etmemesine dikkat etmek gerekir. Dileyen fırça ya da rimel çubuğu ile de bu işlemi yapabilir.

tatlı badem yağının cilde faydaları ve zararları
tatlı badem yağının cilde faydaları ve zararları

Badem Yağı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bademe alerjisi olanların badem yağı kullanması alerjik sorunlara yol açabilir. Bu yüzden bu kişilerin önceden test yaptırması gerekir. Eğer test imkanı yoksa küçük bir miktar damlayı cildin ufak bir yerine damlatarak yan etki olup olmadığı gözlemlenebilir.
  • Kullanım talimatına uygun şekilde ve yeteri düzeyde kullanmak gerekir.
  • Badem yağı özellikle göz çevresine uygulanırken son derece dikkatli olmak gerekmektedir.

Tatlı Badem Yağının Zararları

Oldukça faydalı bir ürün olan tatlı badem yağı eğer düzensiz bir şekilde kullanılırsa alerjik bünyeli kişilerde bazı problemlere yol açabilir.

  • Acı badem yağı ile tatlı badem yağı asla karıştırılmamalıdır.
  • Aşırı kullanım halinde bazı kişilerde yan etki olarak ishal, bulantı kusma gibi belirtiler görülebilmektedir. Bu yüzden kullanım dozuna uygun şekilde kullanmak gerekir.
  • Tatlı badem yağı aşırı kullanıldığında kilo almaya neden olmaktadır.
  • Tatlı badem yağı kullanımı konusunda bu konuda uzman olan bir kişiden tavsiye alınmalıdır.

Önerilen Makale: Altın Otu Faydaları ve Zararları

Sıkça Sorulan Sorular

Tatlı Badem Yağı Dudaklara Sürülür mü?

Göz çevresine uygulanan tatlı badem yağı aynı şekilde dudaklara uygulanabilir. Uygulamak için parmağımıza damlattığımız tatlı badem yağı ile dudaklarımıza masaj yaparak yediririz. Böylece dudaklardaki çatlaklar iyileşecektir.

Badem Yağı Göz Altı Morluklarına İyi Gelir mi?

Göz bölgesi hassas bir bölge olduğu için göz altı şişlikleri ve göz altında koyu halkaların oluşması sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Göz altı morluklarına ve koyu halkalarına karşı piyasada kullanılan ürünler uzun vadede cilde zarar vermektedir. Bu yüzden bitkisel kaynaklı olan badem yağı göz altındaki koyu halkaların giderilmesi için önerilmektedir.

Badem Yağı Tüylenme Yapar mı?

Badem yağı saç, bıyık, sakal, kaş ve kirpik bakımında daha gür ve sağlıklı çıkmasını sağlamak adına kullanılmaktadır. Badem yağı kıl köklerini beslediği için tüylenme yapan bir üründür.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu